| Loopbaan begeleiding |

Stimuleren van zelfstandigheid in loopbaan mobiliteit

Twijfelt uw medewerker over zijn/haar verdere loopbaan? Zoekt hij/zij nieuwe uitdagingen, maar weet niet in welke richting de carrière vorm te geven? Dit zijn vraagstellingen waarbij Own-Advice de medewerker centraal plaatst. De toegevoegde waarde voor u is dat uw medewerker een nieuw perspectief krijgt en u samen kunt gaan kijken naar passende vervolgstappen.

De gehele begeleiding bestaat uit vier onderdelen die modulair af te nemen zijn


Weten wat je wilt geeft richting. Uw medewerker gaat in gesprek met een adviseur van Own-Advice. Naast specifieke punten die uw medewerker wil bespreken, zullen onderwerpen als gemaakte loopbaan keuzes, interesses en ambities aan de orde komen. Het doel is te komen tot heroriëntatie over een toekomstige loopbaan.

Inzicht in wat je leuk vindt zet doorgaans aan tot actie. De loopbaan oriëntatie vragenlijst kan thuis gemaakt worden en wordt nabesproken met een adviseur van Own-Advice.

Na dit gesprek heeft uw medewerker duidelijkheid over wat zijn/haar drijfveren, de gewenste cultuur, taken en werksoorten. Op basis daarvan kunnen gerichte vervolgstappen worden gezet.

Het focussen op persoonlijke talenten zet je in je kracht. Uw medewerker krijgt de kans om te inventariseren wat hij/zij leuk vindt, persoonlijke sterktes te zien, kansen tot verder ontwikkelen te ontdekken en dit af te zetten tegen functies of functierichtingen.

Het krijgen van nieuwe loopbaan perspectieven geeft energie. Om hier concreet vorm aan te geven kan best lastig zijn. De adviseurs van Own-Advice geven bij loopbaancoaching niet alleen advies en feedback, maar ook concrete handvatten om vanuit zelfsturing aan de slag te gaan.

Pak je kans

Zit je nog op het juiste spoor?

Werk hebben dat bij je past en waar je het naar je zin hebt is belangrijk. Ook als je 45-plusser bent. Door jezelf te ontwikkelen, zorg je ervoor dat je ook in de toekomst nog met plezier naar je werk gaat. Maar hoe blijf je jezelf ontwikkelen? En wie kan je daar eigenlijk bij helpen? Onze loopbaanadviseur kan je helpen met jouw persoonlijke ontwikkeling. Door jouw kwaliteiten en behoeften te bespreken, maakt de loopbaanbaanadviseur een op maat gemaakt advies. Daardoor krijg jij een beter beeld van wat nodig is om meer gebruik te maken van je talenten én voor een werkleven vol energie. Het Ontwikkeladvies is nu gratis beschikbaar voor alle werkende 45-plussers.

Hoe werkt het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers?

Het Ontwikkeladvies is bedoeld voor werkende 45-plussers die minimaal 12 uur per week werken. Zij kunnen kosteloos gebruik maken van de hulp van een loopbaanadviseur. Tijdens een aantal gesprekken vraagt de adviseur naar jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen. Alles wat er wordt gezegd in deze gesprekken blijft tussen jou en de loopbaanadviseur en wordt met niemand anders gedeeld. Jouw groei, toekomstplannen én privacy staan namelijk centraal. Zie het als een beloning voor jezelf, waarvan jij bepaalt met wie je het deelt. Het Ontwikkeladvies laat zien waar jij je kunt ontwikkelen en hoe jij je werk leuk kunt houden. Nu én in de toekomst.

Hoe maak je gebruik van het Gratis Ontwikkeladvies?

Meedoen met Het Ontwikkeladvies voor 45-plussers is vrijwillig. Het is dus jouw keuze. Gebruik maken van het advies is eenvoudig en kost niet veel tijd. Bovendien is het gratis voor jou als 45-plusser omdat de overheid hier tijdelijk een subsidie voor beschikbaar stelt. Wij regelen de afhandeling daarvan, dus ook dat kost je geen tijd. Profiteer dus van deze unieke mogelijkheid en neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Ja, ik wil gebruik maken van gratis ontwikkeladvies!
Bel: 088 - 58 48 808

| DOWNLOAD BROCHURE |

Vraag het aan Koos Dekker

Uw aanvraag is verstuurd.
Eén of meerdere velden zijn niet volledig ingevuld!
Ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven staat in de privacyverklaring.