| Loopbaan begeleiding |

Stimuleren van zelfstandigheid in loopbaan mobiliteit

Twijfelt uw medewerker over zijn/haar verdere loopbaan? Zoekt hij/zij nieuwe uitdagingen, maar weet niet in welke richting de carrière vorm te geven? Dit zijn vraagstellingen waarbij Own-Advice de medewerker centraal plaatst. De toegevoegde waarde voor u is dat uw medewerker een nieuw perspectief krijgt en u samen kunt gaan kijken naar passende vervolgstappen.

De gehele begeleiding bestaat uit vier onderdelen die modulair af te nemen zijn


Weten wat je wilt geeft richting. Uw medewerker gaat in gesprek met een adviseur van Own-Advice. Naast specifieke punten die uw medewerker wil bespreken, zullen onderwerpen als gemaakte loopbaan keuzes, interesses en ambities aan de orde komen. Het doel is te komen tot heroriëntatie over een toekomstige loopbaan.

Inzicht in wat je leuk vindt zet doorgaans aan tot actie. De loopbaan oriëntatie vragenlijst kan thuis gemaakt worden en wordt nabesproken met een adviseur van Own-Advice.

Na dit gesprek heeft uw medewerker duidelijkheid over wat zijn/haar drijfveren, de gewenste cultuur, taken en werksoorten. Op basis daarvan kunnen gerichte vervolgstappen worden gezet.

Het focussen op persoonlijke talenten zet je in je kracht. Uw medewerker krijgt de kans om te inventariseren wat hij/zij leuk vindt, persoonlijke sterktes te zien, kansen tot verder ontwikkelen te ontdekken en dit af te zetten tegen functies of functierichtingen.

Het krijgen van nieuwe loopbaan perspectieven geeft energie. Om hier concreet vorm aan te geven kan best lastig zijn. De adviseurs van Own-Advice geven bij loopbaancoaching niet alleen advies en feedback, maar ook concrete handvatten om vanuit zelfsturing aan de slag te gaan.

Vraag het aan Koos Dekker

Uw aanvraag is verstuurd.
Eén of meerdere velden zijn niet volledig ingevuld!
Ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven staat in de privacyverklaring.